Back to events
03 Nov

November 3rd, 2017
14:00 - 17:00

[DUTCH] Hoe maak je van ruwe data een gepersonaliseerde customer journey?

Elk bedrijf heeft tegenwoordig grote hoeveelheden data in huis, maar vaak worden die data nog niet optimaal benut. Door alle data uit verschillende bronnen bij elkaar te brengen, kun je op zoek naar correlaties en deze gebruiken om de customer journey voor iedere klant relevant te maken. Hoe je dit doet, hoor je tijdens de TravConnect-roundtable die op vrijdagmiddag 3 november wordt gehouden in Utrecht in samenwerking met Emerce.

Doordat je hiermee je directe boekingen verhoogt, wordt je minder afhankelijk van derde partijen. Je maakt de klantreis voor iedere klant relevant door de online gastervaring te personaliseren op je website, in e-mail en in advertising, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde up-sells te sturen via e-mail marketing. Een gepersonaliseerde klantreis zorgt voor een hogere conversie, meer betrokkenheid bij je merk en uiteindelijk een hogere customer lifetime value.”

 

Met een selecte groep van zo’n 8 personen uit de reisbranche bespreken we dit onderwerp.

 

Praktische informatie

Datum: 3 november 2017
Tijd: 14:00-17:00
Locatie: Griftpark1, Blauwkapelseweg 30, Utrecht

 

Programma

14:00 – inloop
14:15 – aanvang sessie
16:00 – borrel

 

De kosten voor de organisatie van de sessie zijn volledig voor rekening van Datatrics en Emerce. In ruil hiervoor willen we graag een artikel schrijven met enkele kerninzichten na afloop van de dag. Uiteraard zullen wij zonder toestemming niemand citeren of beschrijven.

 

Aanmelden voor dit event is helaas niet meer mogelijk. Geïnteresseerd in de uitkomsten van deze kennissessie? Laat je gegevens achter en we laten het je weten.

[DUTCH] Hoe maak je van ruwe data een gepersonaliseerde customer journey?

November 3rd, 2017 @ 14:00 - 17:00

Please use the form below to register for this event. Please contact us if you have any questions.

Loading