Book a demo

Success Stories

Manutan en Datatrics

Find out how Manutan uses Datatrics to personalize their website, leading to an online conversion increase of 35%!

 

Al 35% meer conversies door website personalisatie

Manutan heeft het rendement van de website flink laten stijgen door gebruik te maken van Datatrics. 

 

Over Manutan

Manutan Nederland is een distributeur binnen de B2B branche van artikelen voor magazijn, werkplaats en kantoor. Het bedrijf is onderdeel van de internationale Manutan Group, met 26 dochterondernemingen, die actief is in 17 Europese landen. Ignas Budé is CRO/UX/Automation Program lead bij Manutan en is in die rol verantwoordelijk voor het continu optimaliseren van de website, het belangrijkste saleskanaal. De hulp van Datatrics hierbij is welkom en werpt zijn vruchten af.

 

Headquarters: Den Dolder

Industry: Retail

Employees: 270

 

The challenge

Conversie verhogen is vooral een kwestie van de website zo goed mogelijk laten aansluiten bij de behoefte van klanten, weten ze bij Manutan. Inmiddels is de conversie al gestegen met 35% dankzij de inzet van Datatrics!

 

The solution

Intuïtief platform met veel mogelijkheden

Alle inkopen, leveringen, logistiek en service die voor het optimaal functioneren van een organisatie van essentieel belang zijn, worden door Manutan volledig verzorgd. Klanten hebben daardoor hun handen vrij om zich te concentreren op hun primaire inkoopproces en core business. Van kantoorartikelen tot magazijnstellingen, alles voor magazijn, werkplaats en kantoor is te vinden op manutan.nl. Belangrijk hierbij is dat klanten zo snel mogelijk vinden wat ze nodig hebben op de website. Met behulp van Datatrics werkt Manutan hieraan, vertelt Ignas: “Onze website moet gewoon aansluiten bij de behoeften van onze klanten en daarom optimaliseren we continu. Sinds december 2018 gebruiken we Datatrics om ons daarbij te helpen. Ik vind het fijn dat het een heel intuïtief platform is. Dat maakt het heel eenvoudig om ermee te beginnen. Het afgelopen jaar hebben we primair geëxperimenteerd met wat er allemaal mogelijk is met Datatrics en dat bleek verrassend veel te zijn. We zijn nu bezig met het uitwerken van onze plannen om de verschillende customer journeys zo efficiënt mogelijk te maken.”

Kleine wijzigingen, groot effect

Op dit moment wordt Datatrics vooral gebruikt om de conversie van de Manutan-website te verhogen op diverse details. Denk daarbij aan overtuigingsprincipes als ‘Dit product is al X keer gekocht deze week’ en ‘Op dit moment bekijken X mensen dit product’. Dat werkt heel prettig, vindt Ignas: “Het is vrij simpel om op deze manier klanten over de streep te trekken of te interesseren in een bepaald product. Via Datatrics kunnen we heel snel zulke elementen toevoegen.” Daarnaast is Manutan ook bezig met de customer journey. Ignas: “Ook dat kunnen heel kleine dingen zijn. Zo staat er bijvoorbeeld op onze hoofdbanner op de homepage ‘Welkom terug’ als mensen de site al eerder bezocht hebben. Toch helpt dat enorm, hoe klein de wijziging ook is.”

 

Datatrics inrichten voor elk triggermoment

Nu Manutan een jaar werkt met Datatrics, is het tijd om de diepere mogelijkheden van het platform te gaan inzetten. Daar gaat echter nog wel een proces van beslissingen nemen en strategieën uitwerken aan vooraf. “Het is absoluut essentieel dat je keuzes maakt wat je precies wilt optimaliseren om het maximale eruit te halen,” legt Ignas uit. “Dat is waar we op dit moment mee bezig zijn. We willen de beste keuzes maken voor de toekomst. Daarom gaan we aan de slag om nog beter de totale customer journey in kaart te brengen en willen we op ieder specifiek moment de touchpoints inrichten zoals we ze willen hebben. En ze ook verder personaliseren op maat met behulp van persuasion. Daarvoor willen we Datatrics inrichten voor elk triggermoment. Dat is een flinke klus, maar wel een leuke klus.””

 

Results

+35,5%     Conversion increase

+1,1%        Increase in average order value

 

“Ik vind het fijn dat het een heel intuïtief platform is. Dat maakt het heel eenvoudig om ermee te beginnen.”

Ignas Budé – CRO/UX/Automation Program lead bij Manutan

 

Let's get started

Do you want to know more about Datatrics? Book a demo with one of our Solution Architects, and we will show you how the platform works and how it can increase your online conversions.