Book a demo

Success Stories

Strong Viking en Datatrics

Door het gebruik van Datatrics heeft Strong Viking de loyalty & engagement onder de strong viking run liefhebbers verhoogd en hiermee een conversiestijging van 22% gerealiseerd.

 

Personalisatie leidt tot 22% meer conversie

Sinds Strong Viking online data op de juiste manier inzet, is het rendement flink gestegen.

 

Over Strong Viking

Strong Viking is opgericht door CEO / Founder Jan Reijs en een team ondernemers met ervaring in extreme sports en oud-mariniers die een grote liefde voor de sport hebben. Samen hebben zij de ambitie om de grootste en beste obstacle run ter wereld te organiseren. Kwaliteit, veiligheid en ontwikkeling staan hierbij voorop. De website is hierbij het belangrijkste saleskanaal. Dennis Hagen is namens DAYLEE, een partner van Datatrics, actief als online marketeer voor Strong Viking.

Headquarters: Cuijk

Industry: Events

 

The challenge

Ook al is de website het belangrijkste saleskanaal, er was nog niet veel inzicht in online data. Terwijl er wel behoefte was om hiermee aan de slag te gaan en de conversie te verhogen. En dat is gelukt, dankzij Datatrics!

 

The solution

Upsell en cross-sell via een retentiegrid

“In de loop der jaren heeft Strong Viking vrij veel data vergaard, maar daar konden geen conclusies uit getrokken worden. Om die reden was de data ook niet bruikbaar voor evenementen in de toekomst. Het doel was dus om gegevens van eerdere deelnemers in te zetten voor toekomstige evenementen om zo bij deze groep meer conversie te behalen. Dat kan zijn voor een zelfde soort Strong Viking-run of voor een andere variant, bijvoorbeeld de watereditie of mudruneditie. Upsell en cross-sell dus. Daar zijn we nu nog volop mee bezig met behulp van Datatrics, onder andere door een dashboard te bouwen aan de hand van een retentiegrid. Daarin kunnen we zien welke runners fanatiek zijn en wie wat minder ambitieus is. Ook kunnen we zien wie gaandeweg is afgehaakt. In totaal zijn het een stuk of zes categorieën. Voor elke categorie hebben we nu gepersonaliseerde content die past bij hun 360-graden klantprofiel en die we via Datatrics uitserveren.”

 

 

 

Personalisatie per fase in de customer journey

“Stel dat iemand een run van 7 en 13 km heeft gedaan. Dan dagen we die persoon uit met gepersonaliseerde content waarin we vragen of het nu tijd is voor de 19 km. Daarnaast triggeren we de mensen ook met de speciale medailles die Strong Viking uitdeelt aan de hand van hoe vaak je een run loopt in een jaar. Zo kunnen we continu die upsell doen, door dit soort technieken in te zetten. We kijken ook op welk punt in de customer journey de persoon zit. Is het nog meer de oriënterende fase, dan laten we bijvoorbeeld op de homepage zien welke runs er in de buurt georganiseerd worden. Bij doorklikken naar de eventpagina gaan we beïnvloedingstechnieken gebruiken, zoals schaarste. Dat kunnen we allemaal heel makkelijk realiseren dankzij de flexibiliteit van Datatrics.”

 

 

 

Ook personalisatie en conversieverhoging per event

“Het personaliseren via Datatrics gaat van de homepage tot aan de daadwerkelijke sale in de webshop. Daar bekijken we of er conversie heeft plaatsgevonden en wat die persoon dan gekocht heeft. Zo maken we de cirkel rond qua data. We personaliseren overigens niet alleen per bezoeker, maar ook per event. Als er bijvoorbeeld een bepaald aantal kaarten is verkocht voor een run binnen een aantal dagen, dan geven we die automatisch het label ‘Populair’ mee, wat natuurlijk ook weer een beïnvloedingstechniek is. We willen dit helemaal dynamisch maken, dus ook ‘Laatste kaarten’ vanzelf toevoegen als label. We zijn heel blij met de huidige resultaten die we behalen met Datatrics, maar het kan natuurlijk altijd beter.”

 

 

 

Results

+22% Conversion increase

+11% Additional revenue

 

“Het kunnen ontwerpen van een gepersonaliseerde ervaring voor onze bezoekers is van grote waarde voor Strong Viking. Met de grote diversiteit in zowel de doelgroep als aanbod helpt Datatrics ons om deze persoonlijke klantervaring bij iedere bezoeker te creëren. Door de doel groep directer en persoonlijker te kunnen bedienen realiseert Strong Viking een hogere klanttevredenheid en aanzienlijke groei in conversie.”

 

  • Bas Klunder – digital content manager Strong Viking

 

 

 

 

 

 

Let's get started

Do you want to know more about Datatrics? Book a demo with one of our Solution Architects, and we will show you how the platform works and how it can increase your online conversions.