Book a demo

Blogs

Datatrics introducerar den virtuella Shopping Assistenten för e-handelssajter

Datatrics stödjer nu produktrekommendationer genom en virtuell Shopping Assistant, för helt personliga kundupplevelser och signifikant avkastning i form av konverteringar och bibehållande.

Hur mycket skulle omsättningen för en e-handlare öka om den kunde räkna med närvaron från en virtuell shoppingassistent, tillgänglig 24 timmar om dygnet och som kan stödja användarnas köpbeslut på ett intelligent sätt?

Väldigt mycket! Av den anledningen har vi utvecklat en virtuell Shopping Assistant som kan utnyttja kraften i Datatrics AI för att vägleda köpare att välja produkter närmast deras profil och köpfas.

Hur fungerar den virtuella Shopping Assistenten?

För den slutliga användaren ser Shopping Assistant ut som en chattruta att interagera med för förslag på produkter och erbjudanden. Interaktionen utlöses av dynamiska kriterier, till exempel sidtyp, tid på sidan eller specifika föremål som visas.

För den som sköter e-handeln fungerar å andra sidan Shopping Assistant som ett enkelt, intuitivt rekommendationsverktyg som kan engagera användaren på ett smart sätt. Den kan implementeras med bara några få klick och kräver inga tekniska färdigheter.

En intuitiv och intelligent shopping guide 

Shopping Assistant föreslår produkter eller kategorier baserat på den information som samlas in av Datatrics under användarens vistelse på webbplatsen. Informationen analyseras för att fastställa besökarens köpfas eller konverteringspotential. Det fungerar inte som nästa normala chatbot, men som en riktig virtuell försäljningsassistent, som kan vägleda användare till det bästa valet genom att föreslå rätt produkt eller tjänst.

Shopping Assistant guidar användarens val och utgår från tillgänglig data och, baserat på efterföljande val, visar de rekommenderade produkterna. Den kan spara preferenser och lägga till dem i användarprofilen och därmed öka potentialen för segmentering genom efterföljande åtgärder.

Datatrics Shopping Assistant erbjuder också möjligheten att hämta externa tjänster när som helst under samtalet med användaren, vilket möjliggör en helt friktionsfri upplevelse inom e-handelns ekosystem.

4 av 10 användare vill interagera med den virtuella Shopping Assistenten

Insikter från marknaden indikerar att effektivt virtuellt stöd för onlineköp inte bara är en extra bonus för användarna, utan en verklig nödvändighet. Det minskar friktion i shoppingupplevelsen på grund av kontext (små enheter, komplex navigering) och besvärliga upptäckter genom högt strukturerade produktkataloger.

Kombinationen av konversationsmarknadsföring och artificiell intelligens gör det enkelt att tillgodose detta behov på det mest effektiva sättet. Idag är en relevant kundresa inte längre bara en fråga om rätt meddelande vid rätt tidpunkt, utan förser användaren med personligt innehåll valt i realtid.

Shopping Assistentens Evolution

Den virtuella Shopping Assistenten tillför en viktig del i Datatrics-lösningen, en CDP som skapar anpassade kundresor baserade på data och beteenden hos varje användare.

Idén att utveckla Shopping Assistant kom till Datatrics genom att lyssna på kunder (idag över 350), som uttryckte behovet av ett enkelt, intuitivt och effektivt verktyg för att stödja deras engagemang, konvertering och bevaringsmål. I linje med företagets vision att göra kraftfull teknik tillgänglig för alla marknadsförare skapade Datatrics denna funktion på ett sådant sätt att den kan vara till nytta för alla marknadsförare, oavsett deras färdigheter, kunskaper eller resurser.

I framtiden kommer verktyget alltmer att kunna hantera konversationer på egen hand utan fördefinierade svar eller scenarier skapade av marknadsförings teamet. Dessutom kommer Shopping Assistant att stödja stadierna efter köp genom att erbjuda supportfunktioner.

För mer information om Datatrics-lösningen, boka en demo nu.

Let's get started

Do you want to know more about Datatrics? Book a demo with one of our Solution Architects, and we will show you how the platform works and how it can increase your online conversions.