Book a demo

Blogs

Van afstuderen bij Datatrics naar werken bij Datatrics

Robbin Righard heeft tussen februari en juli 2019 bij Datatrics zijn scriptie geschreven als afronding van zijn opleiding Commerciële Economie. Lees hier meer over zijn ervaringen en avonturen bij Datatrics.

Robbin Righard is 21 jaar en heeft tussen februari en juli 2019 bij Datatrics zijn scriptie geschreven als afronding van zijn opleiding Commerciële Economie. In die periode heeft hij indruk gemaakt, want inmiddels werkt hij bij Datatrics als New Business Development Coördinator. Hij vertelt over zijn ervaringen: “Bij Datatrics heb ik in een half jaar tijd meer kennis opgedaan van e-commerce en online marketing dan in mijn hele studietijd op Saxion.”

 

Personalisatie voor de modebranche

Via een vacature op LinkedIn kwam Robbin bij Datatrics terecht: “Tijdens het kennismakingsgesprek was ik meteen enthousiast over Datatrics vanwege het jonge team waarin je werkt en het unieke product dat Datatrics levert. Voordat ik hier begon met afstuderen was ik namelijk nog helemaal niet bekend met data-driven personalisatie.”

 

Toch is dat precies het onderwerp waarop hij zich richtte tijdens zijn afstudeerperiode. Het werd namelijk een heel gericht onderzoek naar de mogelijkheden van personalisatie in de modebranche, vertelt Robbin: “Ik onderzocht onder andere in hoeverre de modebranche al bekend is met personalisatie en wat de behoeftes op het gebied van personalisatie zijn bij modeketens. Daaruit heb ik meerdere adviezen geschreven over hoe Datatrics het komende jaar de modebranche het beste kan benaderen. Daarnaast draaide ik ook volledig mee in de binnendienst van de salesafdeling en zorgde ik er onder andere voor dat er genoeg afspraken werden ingepland voor de accountmanagers.”

 

Kennis opdoen en jezelf ontwikkelen

Dat het een leuke en leerzame afstudeerperiode was bij Datatrics en dat het van beide kanten goed beviel, dat blijkt wel uit het feit dat Robbin nog een tijdje bij Datatrics mag blijven: “Ik zou Datatrics dan ook zeker aanbevelen bij andere studenten. Iedereen staat hier voor je klaar en je kunt altijd aankloppen als je hulp nodig hebt. Daarnaast is de informele werksfeer een belangrijk punt geweest om hier te blijven werken. Ook ben je helemaal vrij in wat je wilt doen, je krijgt dan ook genoeg kansen om je te ontwikkelen. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat sales meer bij mij past dan marketing. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik ook erg veel kennis opgedaan van e-commerce en online marketing. Bij Datatrics heb ik in een half jaar tijd meer kennis opgedaan van e-commerce en online marketing dan in mijn hele studietijd op Saxion.”

 

Denk aan de snoeppot

Vanaf nu blijft Robbin bij Datatrics werkzaam als New Business Development Coördinator: “Daarin ben ik verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe klanten in Nederland. Ook ondersteun ik de accountmanagers in het geven van warme leads en ben ik bezig met het promoten van Datatrics en haar platform. Of ik nog tips heb voor stagiaires/afstudeerders? Vrijdagmiddag met goede ideeën komen over waar we kunnen lunchen en regelmatig de snoeppot bijvullen. Daar scoor je zeker punten mee.”

 

Stel je vraag aan Robbin!

Wil je meer weten over stage lopen of afstuderen bij Datatrics? Dan kun je je vragen stellen aan Robbin. 

Let's get started

Do you want to know more about Datatrics? Book a demo with one of our Solution Architects, and we will show you how the platform works and how it can increase your online conversions.